ΓΙΑΤΙ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΕΙΤΑΙ

Μέσα από τη συμμετοχή μας στο Click for Life:

Φέρνουμε περισσότερο φως στο θέμα του καρκίνου και δυναμώνουμε την ευαισθητοποίηση μας.

Προσπερνάμε τα στερεότυπα και το στίγμα, καταπολεμούμε το φόβο.

Διαδίδουμε το μήνυμα ότι κανείς ασθενής με καρκίνο δεν χρειάζεται να είναι μόνος.

Προωθούμε την αλληλεγγύη και τη σύνδεση ανάμεσα σε ασθενείς και μη.

Δημιουργούμε θετικά μηνύματα σχετικά με την πρόληψη και την έγκαιρη διάγνωση.

Ενώνουμε τις δυνάμεις μας για να προκαλέσουμε αλλαγές.

Καθιερώνουμε την εκδήλωση ως ετήσιο θεσμό την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου.

Στηρίζουμε τα προγράμματα του Eyes of Light - Φορέα Τέχνης στην Υγεία.

Ο καρκίνος πλήττει αμέτρητες Ελληνικές οικογένειες και αποτελεί την πρώτη αιτία θανάτου στη χώρα μας, σύμφωνα με πρόσφατη έκθεση της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής. 

Υπάρχουν περισσότερα από 200 είδη καρκίνου και κάθε χρόνο, οι νέες περιπτώσεις καρκίνου στην Ελλάδα ανέρχονται σε 68.000 άτομα. Εκατοντάδες χιλιάδες είναι οι ασθενείς που επιζούν μετά την εμφάνιση της νόσου για αρκετά, έως πάρα πολλά χρόνια.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας σημειώνει πως το 40-50% του συνόλου των καρκίνων μπορεί να προληφθεί με την υιοθέτηση ενός πιο υγιεινού τρόπου ζωής, έγκαιρες διαγνωστικές εξετάσεις και ιατρικό έλεγχο.

Στόχοι του Φωτομαραθώνιου Ελπίδας Click for Life

Ευαισθητοποίηση του κοινού

Με τη σημαντική αυτή εκδήλωση, στοχεύουμε να αυξήσουμε την ευαισθητοποίηση για τον καρκίνο, διαδίδοντας θετικά μηνύματα σχετικά με την πρόληψη, την έγκαιρη διάγνωση και την ψυχοκοινωνική υποστήριξη των νοσούντων. Με τη δύναμη της εικόνας και της συλλογικότητας που θα χαρακτηρίσει την ημέρα, θα καταπολεμήσουμε το στίγμα και θα προωθήσουμε την κοινωνική σύνδεση μεταξύ ασθενών και μη. Σκοπός μας είναι να διατηρήσουμε τον θετικό αντίκτυπο του Φωτομαραθώνιου και πέρα από την ημερομηνία διεξαγωγής του, καθιερώνοντάς τον ως ετήσιο θεσμό την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου!

Ανάδειξη του οφέλους που έχει η Τέχνη στην Υγεία

Ο Φωτομαραθώνιος είναι μια ευκαιρία να δείξουμε πως η δύναμη της δημιουργίας μπορεί να τεθεί ακόμα πιο ενεργά στην υπηρεσία της υγείας και της κοινωνίας. Στοχεύουμε, με τον συμβολικό αυτό τρόπο και την απήχηση που θα έχει, να φέρουμε σε επαφή το ελληνικό κοινό με τα οφέλη της τέχνης στην υγεία. Έτσι θα δημιουργήσουμε μια βάση για διάλογο και σταδιακές αλλαγές προς την καθιέρωση μιας πιο ολιστικής, ανθρωποκεντρικής προσέγγισης του καρκίνου στη χώρα, που εντάσσει την τέχνη στα προγράμματα αποκατάστασης των ασθενών και στους υγειονομικούς χώρους. 

Υποστήριξη της δράσης του
Eyes of Light

Τα έσοδα από τις εγγραφές του Click for Life θα βοηθήσουν σημαντικά τον οργανισμό μας στη βελτίωση της ποιότητας ζωής ακόμα περισσότερων συνανθρώπων μας με καρκίνο, χρηματοδοτώντας μια σειρά δράσεων για ανθρώπους που νοσούν, όπως το βραβευμένο πρόγραμμα θεραπευτικής φωτογραφίας!

Testimonials

Η εμπειρία των ωφελούμενων μας με τα δικά τους λόγια!

Αντίκτυπος

Η επόμενη μέρα, ο επόμενος μήνας, ο επόμενος χρόνος. Τι θα πετύχουμε με το Click for Life;

Αύξηση ευαισθητοποίησης

Μέσα από τις οπτικές ιστορίες του, ο Φωτομαραθώνιος θα προκαλέσει έντονα συναισθήματα και ενσυναίσθηση, και θα μεταφέρει αποτελεσματικά μηνύματα σχετικά με τη σημασία της πρόληψης του καρκίνου, ενθαρρύνοντας τη δράση για την προαγωγή της υγείας μας σε ατομικό και συλλογικό επίπεδο.

Αλληλεγγύη και υποστήριξη

Ο Φωτομαραθώνιος θα ενώσει ασθενείς, επιζώντες, φροντιστές, επαγγελματίες υγείας, κ.α., με ένα αίσθημα κοινότητας και αλληλεγγύης, επισημαίνοντας τη σημασία της ψυχολογικής και κοινωνικής στήριξης των νοσούντων, και υπογραμμίζοντας ότι κανείς δεν πρέπει να αντιμετωπίζει τον καρκίνο μόνος του.

Προσωπική ενδυνάμωση και εξωστρέφεια

Η συμμετοχή στον Φωτομαραθώνιο δίνει τη δυνατότητα σε όλους όσους έχουν έρθει σε επαφή με τον καρκίνο άμεσα ή έμμεσα, να μοιραστούν τις εμπειρίες και τις ιδέες τους και να νιώσουν μεγαλύτερη εξωστρέφεια και αποδοχή.

Έμπνευση και ελπίδα

Ο Φωτομαραθώνιος θα μεταδώσει μηνύματα ελπίδας και ανθεκτικότητας, μέσα από τη δύναμη της εικόνας, λειτουργώντας ως πηγή έμπνευσης, τόσο για τους ασθενείς με καρκίνο και τις οικογένειές τους, όσο και για άλλους ανθρώπους που αντιμετωπίζουν σοβαρές προκλήσεις στη ζωή τους.

Μείωση του στίγματος

Το συμπεριληπτικό περιβάλλον του Φωτομαραθώνιου μπορεί να αναδείξει τη σύνδεση μεταξύ ασθενών και μη-ασθενών, και να αποδυναμώσει, με την αμεσότητα της φωτογραφίας, τα αρνητικά στερεότυπα και το στίγμα που αντιμετωπίζουν καθημερινά όσοι νοσούν.

Συνηγορία

Ο Φωτομαραθώνιος προωθεί τον ανοιχτό διάλογο για μια ολιστική αντιμετώπιση του καρκίνου που αξιοποιεί τον τομέα της Τέχνης στην Υγεία. Οι φωτογραφίες και οι ιστορίες του μπορούν να επεκτείνουν τη θετική επίδραση του στην κοινωνία, ακόμα και πέρα από την αρχική του ημερομηνία!

Όροι συμμετοχής

Διοργανωτής του φωτομαραθωνίου – φωτογραφικού διαγωνισμού Click for Life (εφεξής “Διαγωνισμός”) είναι ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός Eyes of Light – Φορέας Τέχνης στην Υγεία (εφεξής “Διοργανωτής”).

Οι συμμετοχές δεν θα γίνονται δεκτές εάν δεν υποβληθούν μέσω του επίσημης πλατφόρμας του Διαγωνισμού, που είναι η ιστοσελίδα https://clickforlife.gr. Οι συμμετοχές που δεν υποβάλλονται μέσω του κατάλληλου καναλιού θα διαγράφονται. Ο Διαγωνισμός λήγει την Κυριακή 4 Φεβρουαρίου 2024 στις 22:00. Δεν γίνονται δεκτές υποβολές φωτογραφιών μετά τη λήξη της προθεσμίας.

Οι φωτογραφίες πρέπει να υποβάλλονται σε μορφή JPEG και με μέγιστο μέγεθος: 1600px x 1600px.

Ο δημιουργός βεβαιώνει ότι έχει εξασφαλίσει τη συναίνεση των εικονιζόμενων προσώπων. Ο Διοργανωτής ουδεμία ευθύνη φέρει για ενδεχόμενες παραβιάσεις δικαιωμάτων της προσωπικότητας και των προσωπικών δεδομένων των φωτογραφημένων προσώπων. Για ανωτέρω ενδεχόμενες παραβιάσεις θα ευθύνεται αποκλειστικά ο δημιουργός.

Οι κάτοχοι πνευματικών δικαιωμάτων δηλώνουν και εγγυώνται ότι η υποβολή των συμμετοχών δεν παραβιάζει κανένα νόμο και επιπλέον ότι κανένα τρίτο μέρος δεν μπορεί να έχει αξιώσεις ή αντιρρήσεις σχετικά με τα δικαιώματα που παραχωρούνται στο Διοργανωτή όπως ορίζονται στην Δήλωση περί Πνευματικών Δικαιωμάτων.

Δεν γίνονται αποδεκτές φωτογραφίες:
1. Με περιεχόμενο ακατάλληλο για δημόσια προβολή (σεξουαλικά άσεμνο, προσβλητικό, βίαιο).
2. Με εμφανή εμπορική προώθηση (μεγάλα λογότυπα).
3. Με watermark, μεγάλες υπογραφές και άλλα διακριτικά που παρεμβαίνουν στη σύνθεση τους.
4. Που αποτελούν κολάζ εικόνων (επιτρέπονται μόνο φωτογραφίες ενός καρέ).
5. Που είναι screenshots από εικόνες σε υπολογιστή, ή από έργα άλλων δημιουργών.
6. Που έχουν παραχθεί από εργαλεία τεχνητής νοημοσύνης (AI).
7. Που απεικονίζουν μόνο (ή στο μεγαλύτερο μέρος τους) τη δημιουργία κάποιου άλλου (π.χ. ένα ζωγραφικό πίνακα).
8. Που συνοδεύονται από κείμενο με υβριστικό ή προσβλητικό περιεχόμενο.

Οι συμμετοχές θα κριθούν από την Κριτική Επιτροπή που την απαρτίζουν οι: Δήμητρα Ερμείδου, Ιωάννα Βασδέκη, Βαγγέλης Ευαγγελίου, Άντα Κάζαγλη, Ολυμπία Κρασαγάκη και Άγγελος Μπαραϊ. Τα κριτήρια για την αξιολόγηση των φωτογραφιών περιλαμβάνουν, αλλά δεν περιορίζονται σε: συνάφεια με το κάθε θέμα, πρωτοτυπία, τεχνική εκτέλεση, δημιουργικότητα και σύνθεση.

Όλες οι αποφάσεις είναι οριστικές. Ο Διοργανωτής και η Κριτική Επιτροπή διατηρούν το δικαίωμα να αποκλείσουν, κατά την αποκλειστική και απόλυτη κρίση τους, οποιαδήποτε υποβολή που δεν συμμορφώνεται με αυτά τα κριτήρια και με την πρόθεση και την ουσία των Όρων Συμμετοχής.

Η ανακοίνωση των νικητών κάθε κατηγορίας θα πραγματοποιηθεί εντός μιας εβδομάδας από τη λήξη του Διαγωνισμού. Αυτή η ημερομηνία ενδέχεται να αλλάξει. Ο Διοργανωτής θα ενημερώσει τους νικητές μέσω των στοιχείων επικοινωνίας που παρείχαν κατά τη στιγμή της εγγραφής τους. Τα έπαθλα πρέπει να παραληφθούν από τους νικητές και δεν μεταβιβάζονται.

Η συμμετοχή στο Διαγωνισμό και η χρήση του ιστότοπου https://clickforlife.gr γίνεται με ευθύνη του χρήστη. Συμμετέχοντας στο Διαγωνισμό, ο διαγωνιζόμενος απαλλάσσει τον Διοργανωτή από οποιεσδήποτε αξιώσεις που προκύπτουν ή σχετίζονται με τη συμμετοχή του εν λόγω διαγωνιζόμενου στο Διαγωνισμό, είτε άμεσα είτε έμμεσα.

Ο Διοργανωτής δεν ευθύνεται σε περίπτωση που οποιοδήποτε μέρος του Διαγωνισμού ακυρωθεί ή καθυστερήσει λόγω καιρού, πυρκαγιάς, απεργίας, πολεμικών ή τρομοκρατικών ενεργειών ή οποιουδήποτε άλλου λόγου.

Η συμμετοχή στον Διαγωνισμό Click for Life υποδηλώνει αποδοχή των παραπάνω κανόνων. Οι Όροι Συμμετοχής και οποιαδήποτε διαφορά, διαδικασία ή αξίωση οποιασδήποτε φύσης που προκύπτει από ή με οποιονδήποτε τρόπο σχετίζεται με τους Όρους Συμμετοχής (συμπεριλαμβανομένων τυχόν μη συμβατικών διαφορών ή αξιώσεων), διέπονται από το ελληνικό δίκαιο.

Δήλωση περί Δικαιωμάτων Πνευματικής Ιδιοκτησίας

Ι. Ο συμμετέχων δηλώνει ρητώς και ανεπιφυλάκτως ότι οι φωτογραφίες τις οποίες πρόκειται να χρησιμοποιήσει και υποβάλλει κατά τη συμμετοχή του στον παρόντα διαγωνισμό “Click for Life: 1ος Φωτομαραθώνιος Ελπίδας ενάντια στον Καρκίνο” (εφεξής καλούμενου ως ο «Διαγωνισμός»), ανήκουν -από σκοπιά Διανοητικής Ιδιοκτησίας- στον ίδιο και ότι δεν θίγονται καθ’ οιονδήποτε τρόπον δικαιώματα τρίτων. Ειδικώς, ο συμμετέχων εγγυάται ότι οι υποβληθησόμενες φωτογραφίες ουδαμώς θίγουν δικαιώματα Διανοητικής Ιδιοκτησίας τρίτων ή γενικώς παραδεδεγμένες αρχές της Πνευματικής Ιδιοκτησίας, τις γενικές αρχές της καλής πίστης και των χρηστών ηθών, ως και την εν ευρεία εννοία προσωπικότητα τρίτου μέρους. Την αυτή υποχρέωση φέρει ο συμμετέχων καθ’ όλη τη διάρκεια του παρόντος Διαγωνισμού και για οιοδήποτε ζήτημα γεννάται κατά τη διεξαγωγή αυτού. Καθίσταται αμοιβαίως αποδεκτό ότι εν περιπτώσει εγέρσεως οιασδήποτε σχετικής αξιώσεως κατά της Αστικής Μη Κερδοσκοπικής Εταιρείας υπό την επωνυμία «Eyes of Light Α.Μ.Κ.Ε.» λόγω παραβάσεως της ως άνω υποχρεώσεως του συμμετέχοντος, η Εταιρεία δύναται να στραφεί αναγωγικά κατά του συμμετέχοντος, αιτούμενη αποζημίωση καταλαμβάνουσα κάθε θετική και αποθετική ζημία, ήτοι εν πάση περιπτώσει τυχόν ποσό που η Εταιρεία υποχρεώθηκε να καταβάλει ως και τη μη υλική ζημία την οποία υπέστη η φήμη της, μη αποκλειομένης και της αδικοπρακτικής ευθύνης του συμμετέχοντος, εφόσον συντρέχουν οι ειδικότεροι όροι της.

ΙΙ. Περαιτέρω, ο συμμετέχων διά του παρόντος και κατόπιν πλήρους και ενδελεχούς ενημέρωσης και συνακόλουθης ελευθέρως δοθείσας συγκατάθεσης, παραχωρεί στην Εταιρεία άδεια χρήσης, διαχείρισης, προστασίας και άσκησης ορισμένων εκ των -απορρεόντων από το έργο του συμμετέχοντος- δικαιωμάτων Διανοητικής Ιδιοκτησίας. Ειδικώς, η παραχωρούμενη διά του παρόντος άδεια χρήσης καταλαμβάνει αποκλειστικώς και μόνο τα κάτωθι αναφερόμενα δικαιώματα, ήτοι:

Α) το δικαίωμα παρουσίασης του έργου στο κοινό καθ’ οιονδήποτε πρόσφορο κατά την κρίση της τρόπο,

Β) το δικαίωμα της αναπαραγωγής των έργων, είτε ως υλικού αντικειμένου είτε της εν γένει μορφής αυτού, διά παντός πρόσφορου μέσου και με οιονδήποτε υλικό φορέα, ως επίσης και της θέσης των ως άνω φορέων σε κυκλοφορία.

Ρητώς δηλώνεται ότι η Εταιρεία κατά την παρουσίαση του έργου στο κοινό, την αναπαραγωγή του έργου ή τη θέση του σε κυκλοφορία, ουδαμώς δύναται να αποκομίσει οιασδήποτε μορφής οικονομικό όφελος, τουναντίον η παρουσίαση, η αναπαραγωγή ή η θέση σε κυκλοφορία του έργου πραγματοποιείται αποκλειστικώς στο πλαίσιο επιδίωξης κοινωφελούς σκοπού και ειδικότερα των Καταστατικών σκοπών της Εταιρείας, ειδικώς δε των επιδιωκόμενων διά του εν λόγω Διαγωνισμού σκοπών: α) ωφέλειας ατόμων με εμπειρία καρκίνου και β) ευαισθητοποίησης του κοινού σχετικά με τον καρκίνο. Ως εκ τούτου, δηλώνεται ότι μέρος της παρούσας Δηλώσεως συνιστούν το Καταστατικό της Αστικής Μη Κερδοσκοπικής Εταιρείας υπό την επωνυμία «Eyes of Light Α.Μ.Κ.Ε.», ως έχει τροποποιηθεί και ισχύει, όσο και η εγγραφή στο https://www.more.com/subscriptions/click-for-life, και η κατάθεση συμμετοχής συνοδευόμενης από ανάρτηση φωτογραφικού υλικού, την οποία υποβάλλει ο συμμετέχων στο https://clickforlife.gr.

Επιπλέον, συμφωνείται ότι τα ως άνω δικαιώματα επιφυλάσσονται υπέρ της Εταιρείας για χρονικό διάστημα τριών (3) ετών από την ολοκλήρωση του Διαγωνισμού, κατά το οποίο ο Δημιουργός υποχρεούται -δυνάμει της παρούσας- να συναινεσει στην παρουσίαση, αναπαραγωγή και θέση του έργου σε κυκλοφορία, μέσω έκθεσης ή εν γένει παρουσίασης που δύναται να διοργανώσει η Εταιρεία, με μέγιστο αριθμό τις δέκα (10).

Μετά την πάροδο του διαστήματος των τριών (3) ετών, η Εταιρεία ουδέν δικαίωμα Διανοητικής Ιδιοκτησίας ή άδεια επί του έργου διατηρεί και οιαδήποτε περαιτέρω συνεργασία ή παραχώρηση, αποτελεί αντικείμενο νεότερης έγγραφης και διάφορης του παρόντος συμφωνίας μεταξύ του Δικαιούχου του δικαιώματος-συμμετέχοντος στο Διαγωνισμό και την Εταιρεία. Κατ’ εξαίρεση, συνομολογείται ότι ο Δικαιούχος-συμμετέχων εκχωρεί στην Εταιρεία, άνευ οιουδήποτε χρονικού περιορισμού, το δικαίωμα ανάρτησης στους Ιστότοπους της https://clickforlife.gr και https://eyesoflight.gr και στις σελίδες της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και συνακόλουθης χρήσης για προωθητικές ενέργειες των παραχθεισών φωτογραφιών, όπως δημοσίευση τους σε έντυπα και ηλεκτρονικά ΜΜΕ. Επομένως, η Εταιρεία δύναται -κατά την κρίση της και για αόριστο χρονικό διάστημα- να αναρτά τις ως άνω φωτογραφίες, με αναγραφή του ονοματεπώνυμου του Δημιουργού τους, στους ανωτέρω αναφερόμενους Ιστοτόπους της και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και να τις συμπεριλαμβάνει σε τυχόν προωθητικές ενέργειες, που κατατείνουν στην επιδίωξη και επίτευξη των Καταστατικών σκοπών της Εταιρείας. 

ΙΙΙ. Καθίσταται αμοιβαίως αποδεκτό ότι τα προαναφερθέντα δικαιώματα δεν εκχωρούνται στην Εταιρεία (με την επιφύλαξη των δύο τελευταίων εδαφίων, υπό στοιχείο ΙΙ.), αλλά παραχωρείται από τον Δημιουργό τους άδεια χρήσης και άσκησής τους. Συνακολούθως, δηλώνεται ότι πέραν των ανωτέρω αναφερόμενων αδειών άσκησης δικαιωμάτων Διανοητικής Ιδιοκτησίας, η Εταιρεία ουδέν δικαίωμα αποκτά επί των παραγόμενων έργων, ούτε δύναται να χρησιμοποιήσει τα ως άνω έργα καθ’ οιονδήποτε τρόπο, πέραν των προαναφερθέντων, πολλώ δε μάλλον δεν δύναται να εκχωρήσει σε τρίτα μέρη οιοδήποτε απορρέον από το έργο δικαίωμα. Σε περίπτωση που η Εταιρεία, κατά παράβαση των γραφομένων στην παρούσα και άνευ προγενέστερης άδειας του συμμετέχοντος, προβεί σε άσκηση έτερου δικαιώματος Διανοητικής Ιδιοκτησίας, υποχρεούται να ανορθώσει οιαδήποτε ζημία τυχόν υπέστη ο συμμετέχων.

IV. Συνεπεία των ανωτέρω, τα προαναφερθέντα δικαιώματα δύνανται να ασκηθούν και από τον συμμετέχοντα, ο οποίος κατά την ανέλεγκτη κρίση του μπορεί να προβεί σε ξεχωριστή και άνευ οιασδήποτε συμπράξεως της Εταιρείας παρουσίαση του έργου στο κοινό, αναπαραγωγή του και θέση του σε κυκλοφορία, ενώ περαιτέρω δύναται να ασκεί κατ’ αποκλειστικότητα και όσα δικαιώματα Διανοητικής Ιδιοκτησίας δεν μνημονεύονται ρητώς στο παρόν, ενδεικτικώς αναφερομένων του δικαιώματος διανομής στο κοινό μέσω πώλησης ή με οιονδήποτε έτερο τρόπο, την εκμίσθωση ή και το δημόσιο δανεισμό του έργου και ούτω καθεξής.

Επιπροσθέτως ο συμμετέχων δικαιούται κατ’ ανέλεγκτη κρίση του να εκχωρήσει εν όλω ή εν μέρει, κατ’ αποκλειστικότητα ή όχι, σε τρίτα μέρη οιοδήποτε δικαίωμα Διανοητικής Ιδιοκτησίας απορρέει από το εν λόγω έργο του. Εν τοιαύτη περιπτώσει, ο συμμετέχων οφείλει να διασφαλίσει με οποιονδήποτε πρόσφορο τρόπο (λόγου χάριν με ειδική ρήτρα στη σύμβαση παραχώρησης κ.λπ.) ότι δεν θίγονται οι παραχωρούμενες διά του παρόντος άδειες χρήσης και ότι η Εταιρεία δύναται να ασκεί ακώλυτα τα παραχωρούμενα διά του παρόντος δικαιώματα, ενώ παράλληλα υποχρεούται να γνωστοποιήσει εγγράφως -συμπεριλαμβανομένου και του μηνύματος ηλεκτρονικής αλληλογραφίας- στην Εταιρεία τη σύναψη συμφωνίας εμπορικής εκμετάλλευσης του έργου, χωρίς ωστόσο να υποχρεούται να γνωστοποιήσει και τους τυχόν ειδικότερους όρους της συμφωνίας. Σε περίπτωση παραβίασης των εν λόγω υποχρεώσεων του συμμετέχοντος και εφόσον εξ αιτίας της απαγορευθεί στην Εταιρεία η κατά τα ανωτέρω χρήση του έργου μέσα στο διάστημα των τριών (3) ετών ή η ανάρτηση και διατήρηση των φωτογραφιών στον Ιστότοπο ή άλλη σελίδα της Εταιρείας ή υποχρεωθεί η Εταιρεία να καταβάλει αποζημίωση σε τρίτο μέρος, γεννάται υπέρ της Εταιρείας αξίωση αποζημίωσης, καταλαμβάνουσα κάθε θετική και αποθετική ζημία.

Πολιτική Επεξεργασίας Προσωπικών Δεδομένων

Για τη συμμετοχή σας στο “Click for Life: 1ος Φωτομαραθώνιος Ελπίδας ενάντια στον Καρκίνο” (εφεξής καλούμενου ως ο «Διαγωνισμός»), καθίσταται απαραίτητη η συλλογή, επεξεργασία, χρήση και αποθήκευση Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα. Η ως άνω επεξεργασία πραγματοποιείται βάσει της Πολιτικής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα (στο https://eyesoflight.gr/gdpr) και των περιγραφόμενων σε αυτήν πρακτικών. Δηλώνουμε ρητώς ότι σε επεξεργασία -κατά τους ορισμούς του Γενικού Κανονισμού για την Προστασία Δεδομένων- υπόκεινται αποκλειστικώς τα υποβαλλόμενα διά του παρόντος Δεδομένα.

Ως Υπεύθυνη Επεξεργασίας για τα Δεδομένα Προσωπικού Χαρακτήρα των συμμετεχόντων νοείται η Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία «Eyes of Light Α.Μ.Κ.Ε.» (εφεξής καλούμενης ως η «Εταιρεία»), οι δε ακολουθούμενες από την Υπεύθυνη Επεξεργασίας πρακτικές είναι απολύτως εναρμονισμένες με τις διατάξεις του Κανονισμού 679/2016 για την Προστασία των Προσωπικών Δεδομένων (εφεξής καλούμενου – χάριν συντομίας – ως «ΓΚΠΔ» ή ως «Κανονισμού»). Συνακολούθως δηλώνεται ότι η Υπεύθυνη επεξεργασίας έχει λάβει άπαντα τα προσήκοντα μέτρα πρόνοιας, προστασίας και ασφαλείας, ενώ καταβάλει τη δέουσα επιμέλεια προς την κατεύθυνση προστασίας των Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα.

Δηλώνεται ότι η νομική βάση της επεξεργασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα είναι η ελευθέρως δοθείσα συγκατάθεση των υποψηφίων συμμετεχόντων. Η προγενεστέρως δοθείσα συγκατάθεση ενός εκάστου υποψηφίου συμμετέχοντος και η συνακόλουθη επεξεργασία Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, δύναται να ανακληθεί ελευθέρως οποτεδήποτε διά απευθυντέας στην Υπεύθυνη Επεξεργασίας έγγραφης δηλώσεως, υποβαλλόμενη είτε διά αποστολής εγγράφου δήλωσης ανακλήσεως είτε διά μηνύματος ηλεκτρονικής αλληλογραφίας, το οποίο αποστέλλεται στην κατωτέρω αναφερόμενη διεύθυνση της Υπεύθυνης Επεξεργασίας. Η δήλωση ανακλήσεως της συγκατάθεσης δεν αίρει τη νομιμότητα της επεξεργασίας, η οποία είχε πραγματοποιηθεί μέχρι τη στιγμή της υποβολής της ως άνω δήλωσης, ούτε η επεξεργασία καθίσταται αναδρομικώς παράνομη. Σε αυτό το πλαίσιο, σας ενημερώνουμε ότι οποιοδήποτε περιεχόμενο που δημοσιεύεται πριν από την ανάκληση της συγκατάθεσής σας δεν μπορεί και δεν θα καταργηθεί, διαγραφεί ή αλλάξει με άλλο τρόπο.

Περαιτέρω, η Εταιρεία ουδεμία ευθύνη φέρει για τυχόν αναδημοσίευση φωτογραφικού υλικού σε Ιστοσελίδες και μέσα κοινωνικής δικτύωσης τρίτων. Οι ως άνω Ιστότοποι και μέσα κοινωνικής δικτύωσης δεν τελούν υπό τον έλεγχο της Εταιρείας και δεν δεσμεύονται από τα συμφωνούμενα διά του παρόντος που αποδέχεται με το παρόν ο συμμετέχοντας στον Διαγωνισμό. Συνακολούθως δε οι ως άνω δικτυακοί τόποι δεν δεσμεύονται ως προς την τήρηση της αυτής Πολιτικής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, ως και τις ίδιες πρακτικές προστασίας και ασφαλείας. Η Εταιρεία ουδαμώς ευθύνεται για οιαδήποτε βλάβη ή ζημία (θετική ή αποθετική, υλική ή ηθική και ούτω καθεξής) τυχόν προκληθεί στους συμμετέχοντες από την τυχόν προαναφερθείσα αναδημοσίευση.

Σας ενημερώνουμε ότι σύμφωνα με το Γενικό Κανονισμό για την Προστασία Δεδομένων 679/2016/ΕΕ, έχετε τα παρακάτω δικαιώματα ως προς τα προσωπικά δεδομένα που τηρεί το Eyes of Light για εσάς: δικαίωμα ενημέρωσης (άρθρα 13 και 14 ΓΚΠΔ), δικαίωμα πρόσβασης (άρθρο 15 ΓΚΠΔ), δικαίωμα διόρθωσης (άρθρο 16 ΓΚΠΔ), δικαίωμα διαγραφής/«δικαίωμα στη λήθη» (άρθρο 17 ΓΚΠΔ), δικαίωμα περιορισμού της επεξεργασίας (άρθρο 18 ΓΚΠΔ), δικαίωμα στη φορητότητα των δεδομένων σας (άρθρο 20 ΓΚΠΔ), δικαίωμα εναντίωσης (άρθρο 21 ΓΚΠΔ), δικαίωμα εναντίωσης στην αυτοματοποιημένη, ατομική λήψη αποφάσεων/κατάρτιση προφίλ (άρθρο 22 ΓΚΠΔ).

Εκτός από τα προαναφερθέντα, διατηρείται ακέραιο το δικαίωμα προσφυγής στην Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα. Εάν θεωρείται ότι δεν διασφαλίζεται επαρκώς η προστασία των Προσωπικών σας Στοιχείων ή ότι θίγονται καθ’ οιονδήποτε τα Δεδομένα ή τα δικαιώματά σας, δικαιούστε να προσφύγετε στην Αρχή. Περαιτέρω, δικαίωμα προσφυγής στην Αρχή παρέχεται και για οιοδήποτε σχετιζόμενο με την εν γένει επεξεργασία των Δεδομένων σας ζήτημα (για περισσότερες πληροφορίες: www.dpa.gr).

Ρητώς δηλώνεται ότι τα ως άνω δικαιώματα του υποκειμένου των Δεδομένων, ασκούνται εφόσον πληρούνται οι κείμενες στον Γενικό Κανονισμό για την Προστασία Δεδομένων προϋποθέσεις και κατά τις ρητώς προβλεπόμενες στον Κανονισμό διατυπώσεις. Περαιτέρω, η ενάσκηση των ανωτέρω δικαιωμάτων είναι δυνατή διά της αποστολής μηνύματος ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (e-mail) ή με τη χρήση έτερου συναφούς μέσου, αποδεικνυόμενης ωστόσο της ταυτότητάς σας με τη χρήση όλων των πρόσφορων μέσων και απαιτούμενων δικαιολογητικών. Η Υπεύθυνη Επεξεργασίας, εν περιπτώσει που για την ενάσκηση ορισμένου δικαιώματος απαιτούνται ορισμένες προϋποθέσεις και επί σκοπού διατήρησης της ασφάλειας των Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, διατηρεί το δικαίωμα όπως αιτηθεί απόδειξη εκ μέρους του αιτούμενου της συνδρομής των ως άνω προϋποθέσεων και την προσκόμιση σχετικών αποδεικτικών εγγράφων.

Μπορείτε να επικοινωνείτε με την κα. Δήμητρα Ερμείδου στην ηλεκτρονική διεύθυνση (email): contact @ eyesoflight.gr, σε περίπτωση που επιθυμείτε να ανακαλέσετε τη συγκατάθεσή σας ή να ασκήσετε τα δικαιώματά σας, καθώς για οποιοδήποτε ζήτημα που αφορά την προστασία δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα. Η ανάκληση της συγκατάθεσής σας θα πρέπει να γίνεται εγγράφως.

Κάντε είσοδο με τα στοιχεία που σας έχουμε στείλει για να ανεβάσετε τις φωτογραφίες σας.